fbpx

Beste in de regio!

06-82418065

info@bemassaged.nl

4,7/5
4.6/5

Cupping therapie

Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt. De cups worden op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen.
Men dacht dat door het vacuüm zuigen van de huid de slechte lichaamsstoffen verdreven werden uit het lichaam. De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekendstaat als ‘stagnatie’ te verlichten. Het wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen.

Cupping bij BeMassaged
Cupping zoals deze wordt gebruikt bij BeMassaged is om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen. Het is een intensieve manier om ‘spierknopen’ te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van een vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het onderliggen spiergebed tot ontspanning. Na de behandeling kunnen ronde paarse plekken zichtbaar zijn op de plek waar de cups hebben gestaan.

Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval kun je tot wel 4 dagen napijn en een goede week flinke blauwe plekken hebben. De hersteltijd wordt elke behandeling korten.
Na de behandeling zijn blauwe tot zwarte plekken normaal, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf.

Soorten cupping
Tegenwoordig zijn de oude cups, die werden gebruikt met vuur, vervangen door nieuwe cups van glas of kunststof. Dit maakt het gebruik van de cup veiliger.

1

2