fbpx

Beste in de regio!

06-82418065

info@bemassaged.nl

4,7/5
4.6/5

Zes feiten over massage

Zes Feiten over Massage

Wanneer mensen aan massagetherapie denken, bestaat de neiging om te denken aan iets luxe; gereserveerd voor mensen met een ruimere portemonnee. Een activiteit die een- of tweemaal per jaar beleefd wordt. Maar massage is geen luxe! Als u gezonder en gelukkiger wilt zijn en blijven, is massage vrijwel een noodzaak. Waarom?  Hier zijn zes feiten over massage die u zullen overtuigen dat het goed voor u is.

 1. Massage kan grote, natuurlijke verlichting van de pijn bieden
  Mogelijk dat u als eens gehoord of gelezen hebt dat, door massage, pijn, stijfheid en soms zelfs beknelde zenuwen kunnen worden behandeld. Wat u misschien nog niet weet, is dat massage kan bijdragen aan het verlichten of zelfs verhelpen van migraine, chronische rugpijn en artritis.
 2. Massage verbetert de bloedsomloop
  Als u zich regelmatige laat masseren kan dat helpen om uw bloedsomloop te bevorderen zodat giftige stoffen en vet in het lichaam sneller worden afgevoerd.
 3. Massage helpt flexibiliteit verbeteren
  Via massage wordt de flexibiliteit van de huid, uw grootste orgaan, verbeterd. Iedereen kan profiteren van een massage. Het beste bewijs daarvoor is dat veel (beroeps)sporters al hebben ontdekt dat massage hun prestaties helpt te verbeteren en blessures kan helpen voorkomen of om die snel te verhelpen.
 4. Massage helpt u sneller genezen
  Zoals eerder beschreven helpt massage bij het verlichten van pijn. Het helpt ook bij het verminderen van zwellingen, bevordert het herstel van verwondingen en voorkomt de vorming van pijnlijk littekenweefsel. Medische specialisten adviseren hun patiënten vaak om massage te gebruiken voor een sneller herstel na bepaalde operaties of, nadat men bijvoorbeeld gewond is geraakt, massage te gebruiken als een onderdeel van het genezingsproces en om de mobiliteit te bevorderen.
 5. Massage kan helpen om beter te slapen
  Heeft u moeite met in slaap vallen of door te slapen? Veel mensen met slaapproblemen ervaren dat, na een aantal behandelingen, zij beter en sneller tot rust komen. Zij leren zich beter te ontspannen wat vaak helpt bij het verbeteren van de nachtrust. Voornamelijk enkele dagen na de massage zal men het positieve effect van een gerichte massage ondervinden.
 6. Massage is goed voor uw hersenen
  Naast het ervaren van een heerlijk ontspannen gevoel, heeft massage ook een effect op onze hersenen. Massage kan helpen om helderder te denken, zich beter te concentreren en om onderdrukte emoties los te gelaten. Massage kan ook helpen bij het verminderen van de vermoeidheid van uw ogen als men te lang naar een computerscherm heeft moeten kijken. Massage helpt dan bij het verminderen van de schadelijke effecten daarvan.

Kortom, massage kan oplossingen bieden bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de bloedcirculatie, het bevorderen van de flexibiliteit waardoor men gemakkelijker kan bewegen. Het kan helpen uw genezingsproces te versnellen en u aan een beter nachtrust te helpen.