fbpx
Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. De massage wordt uitgevoerd met gladde warme vulkanische stenen en is een zeer effectieve manier om het lichaam heerlijk te laten ontspannen. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren en botten, verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

De hotstone massage is met name geschikt voor of bij:
  • Spanning
  • Stress
  • Spierproblemen
  • Fibromyalgie
  • Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
  • Spijsverteringsproblemen
  • Slechte doorbloeding
Maar "natuurlijk bovenal" voor mensen die lekker willen genieten van een hotstone massage.

Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt rond de 45 graden. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel.
Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Een hotstone massage is dus een absolute weldaad voor lichaam en geest!

Contra-indicaties
Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze). De genoemde contra indicaties (rechts) zijn een voorbeeld van de meest voorkomende indicaties, deze is bedoelt voor de beeldvorming.