fbpx

Sportmassage


Sportmassage is in de eerste plaats bedoeld om blessures te voorkomen. Een sportmassage vermindert de vervelende effecten van overbelasting als spierpijn, verhardingen en verzuring.
Daarnaast adviseert onze sportmasseur over gezond en veilig sporten, de juiste kleding, voeding, schoeisel en hygiƫne. Hij is geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages. Zo worden (nieuwe) blessures zoveel mogelijk voorkomen. Ook verleent hij hulp bij (sport)ongevallen en na een blessure krijg je advies over herstelbevorderende maatregelen. Zelfs met klachten die thuis zijn ontstaan kun je bij hem terecht.

Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot, ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met als doel om de lichamelijke conditie te verbeteren. Sportmassage bestaat uit twee elementen: stimuleren en sederen.

1. Stimuleren

Deze vorm is gebruikelijk voor aanvang van een training of wedstrijd met als effect een verbeterde doorbloeding van de spieren en om deze voor te bereiden op de komende inspanning.

2. Sederen

Sederen is gebruikelijk na een training of wedstrijd met als doel dehydratie (vochtverlies) en bevordering van afvoer van afvalproducten en vermoeidheidsstoffen. Daarmee wordt het herstel bevorderd, en eventuele spierpijn voorkomen.

Wist je dat BeMassaged in juni 2014 het team van de gemeente Ridderkerk tijdens de RopaRun heeft ondersteund door tijdens deze loop de sporters te masseren en waar nodig heeft ingetapet en andere verzorgende handelingen heeft verricht?