fbpx

Beste in de regio!

06-82418065

info@bemassaged.nl

4,7/5
4.6/5

Roparun dagboek

RopaRun dagboek

BeMassaged gaat dit weekend mee met de Roparun om team 330 uit Ridderkerk te begeleiden. Vind jij het leuk om dit te volgen? Dagelijkst zal de blog op de website bijgewerkt worden om jou op de hoogte te houden van de geleverde prestaties, eventuele blessures en natuurlijk kun je meegenieten van de sfeer.

De samenstelling van het team ziet er als volgt uit.
8 lopers, 6 fietsers, 4 chauffeurs, 2 navigators, 4 cateraars, 3 masseurs. 1 technisch ondersteuner / fotograaf / reservefietser, 2 teamcoördinatoren / plaatsvervangende teamcaptains, 1 teamcaptain.

De run zal zaterdag 7 juni 2014 om 15.25 uur in Hamburg worden gestart. Tijdens de gehele afstand van 500 km wordt er gelopen met een gemiddelde loopsnelheid van 11,8 km/u. Dit betekent dat team 330 op maandag 9 juni 2014 rond 14.25 uur Ridderkerk passeert en rond 16.33 uur op de Coolsingel te Rotterdam zal finishen.
De 8 lopers splitsen zich in twee ploegen (A & B) van 4 lopers. Op het moment dat de ene ploeg aan het lopen is, rust de andere ploeg in het basiskamp. Er wordt gelopen in etappes van ongeveer 60 km (circa 5 uur). Bij de ploeg die aan het lopen is, loopt er een persoon 1 km, deze wordt dan afgelost en de volgende loper loopt 1 km. Dit betekent dus dat de lopers continu 1 km lopen en aansluitend 3 km rusten. Ook zijn er op het parcours ‘run-bike-run’ stukken. Dit houd in dat de lopers regelmatig stukken zullen moeten fietsen, dit omdat er stukken route zijn waar geen gemotoriseerde voertuigen mogen komen.
Naast de berichten die op deze pagina geplaatst worden is het ook mogelijk om het team en overige teams van de Roparun te volgen. Dit kan door via deze link naar de website van de Roparun te gaan, http://www.roparunlive.nl.

Hieronder volgen de berichten die per dag geplaatst worden. Boven elk bericht zal er een datum en een tijd staan om het vinden van nieuwe berichten eenvoudiger te maken.


06-04-2014
9:30 uur, daar gaan we. Alle tassen en het eten en drinken zijn ingepakt en de bus is er klaar voor! Vrienden en familie staan er om het goede toe te wensen voor de reis en het hele weekend. Volgens de chauffeurs zal de bus rond 19:00 uur arriveren op bestemming.

23:00 uur, tijd om naar bed te gaan! Iedereen is gearriveerd in het van der Valk Hotel in Wittenburg.  Na het inchecken en het nuttigen van een uitgebreid (Duits) maal zit de sfeer er goed in. Maar morgen een is de grote dag dus, welterusten.

07-04-2014
15:30 uur, starten maar.  Na een goede nachtrust en lekker ontbijt zijn we inmiddels beland in Hamburg, Duitsland. Het is tijd om van start te gaan!De start begon goed, het was voor de lopers alleen lastig om door het normale verkeer van Hamburg te komen. De aftrap van team 330 werd gefilmd door Ropa tv en is terug te vinden op de Roparun website ‘www.roprun.nl‘.

08-04-2014
2:00 uur, beginnende vermoeidheid. Aangekomen bij de derde stop op camping Deeken, hebben de lopers lange afstanden afgelegd en voelen de verzuring in de benen al opkomen. Na een lange massage, een goede maaltijd en wat rusten is het weer tijd om te gaan voor de lopers A. De lopersgroep B is in aantocht en worden eveneens op dezelfde manier behandeld!

10:00 uur, het hele kamp weer afbouwen en op naar de volgende bestemming.
12:00 uur, camping ‘De Biggenhof’.  Aangekomen op een leuke camping in Coevorden is het weer zoals bij alle andere kamp plaatsen, opbouwen, eten klaar maken, en de sporters ontvangen er verzorgen. Moeilijkheid, er kwam een loper terug met erg veel last van zijn knie. Het was een goede overbelasting en zeer deed de knie zeker! Na een massagebehandeling de knie mooi ingetapet en proberen halve afstand te lopen (500m i.p.v. 1000m).

09-04-2014
2:00 uur, goede nachtrust doet een hoop goed. Aangekomen bij de brandweerkazerne in Apeldoorn heb ik 4 uur kunnen slapen en dit heeft een hoop goeds gedaan. Helemaal fit om weer aan de slag te gaan komt team B binnen en team A gaat het ‘noodweer’ tegemoet. De sfeer is gespannen, iedereen heeft het zwaar en is toe aan rust. Er kan weinig goed gaan en het advies om even goed te rusten wordt dan ook opgevolgd.  Deze luxe accommodatie heeft de lopers en de rest van het team de kans gegeven om even te herstellen en weer op krachten te komen.

9:00 uur, tijd om te vertrekken naar Ridderkerk. Het avontuur zit er bijna op, verteken naar het thuisfront om vervolgens daar alles uit de bus te halen en vast wat op te ruimen. Team A komt ook aan in Ridderkerk en de sfeer zit er goed in ondanks het noodweer dat zij hebben gehad tijden hun run. De lopers hebben elkaar goed weten te motiveren en zijn dan ook nog lekker fit! Omdat er wat tijd verloren is bij de wissel zal de aankomst op het Koningsplein iets later worden.
15:00 uur, aankomst team B. Team B is inmiddels ook in Ridderkerk gearriveerd en het is tijd om richting het Koningsplein te gaan om hier ontvangen te worden door familie, bekenden, burgemeester en kijkers. Na een ere rondje met de fiets, en plekje op het podium fietst het gehele team richting Rotterdam door Rijsoord. De lopers rennen verder en de rest van het team gaat met het ov richting de finish.
18:00 uur, We hebben het gehaald!! Yessss we hebben het gehaald de lopers komen de brug afgelopen. We worden door het publiek en het Roparun team warm onthaalt en mogen door de poort van mensen heen lopen richting het podium. Door het oponthoud tijdens loop en op het Koningsplein in Ridderkerk zijn we als  ‘laatste’ binnengekomen in Rotterdam, maar het hebben het gehaald. 
19:30 uur, tijd om te slapen. Na deze zeer mooie en leuke maar energieke ervaring snel eten en tijd om te slapen om alle gemiste rust in te halen, slaap lekker!